Biodynamische Massagetherapie werd ontwikkeld door de Noorse psychologe en fysiotherapeute Gerda Boyesen. Ze ontdekte bij haar werk met patienten, dat mensen die tijdens de massage veel borrelende buikgeluiden hadden, sneller herstelden. Haar ontdekking dat stress ook via de darmperistaltiek gereguleerd wordt, wordt de laatste jaren door wetenschappelijk onderzoek (o.a. naar de ‘buikhersenen’ ) steeds meer bevestigd. In de biodynamische therapie wordt dan ook gewerkt met een stethoscoop, waardoor de buikgeluiden hoorbaar zijn voor cliënt en therapeut.

In de biodynamische massagetherapie wordt ervan uit gegaan, dat spanningen en blokkades zich nicht alleen vast zetten in de spieren, maar dat de energie ook op andere niveaus kan stagneren. We werken dan ook met diverse massages op verschillende lagen zoals de botten, de spieren, de spiermembraan, het bindweefsel, het lichaamsvocht, de huid en de aura. Energie wordt door de aanraking vrijgemaakt en weer uitgenodigd om te stromen. Massages kunnen rustgevend, verhelderend, vitaliserend, ruimtegevend, begrenzend of bevestigend werken. Er ontstaat ruimte in je lijf, waardoor jouw adem zich kan verdiepen en geblokkeerde energie weer mag stromen – jouw levensenergie voor jouw levensgeluk 🙂

Biodynamische massage is een zachte methode. Een uitgangspunt in de biodynamische therapie is het ‘respect voor de beschermende weerstand’. Belangrijk is wat goed en prettig voor je voelt. Door de massage wordt het lichaam uitgenodigd om te ontspannen, en wordt je uitgenodigd om te voelen en om weer contact maken met jezelf in het hier en nu.

 

Scroll naar boven