De eeuwige dans tussen aantrekkingskracht en afstoting

Ken je hem ook? Ik kom vol inspiratie uit mijn opleidingsweekend lichaamsgerichte psychotherapie. De tactiele fase van de baby en hoe belangrijk kijken daarin is. Het ik eigenlijk ontstaat in relatie tot de ander en hoe belangrijk die ander is. Zodat het baby mag ervaren dat het er is steeds meer.
En ja ook de ervaring dat ik er mag zijn als ik in connectie ben met mezelf en in connectie met de ander. Dat het geen of of hoeft te zijn maar een en en. Allebei is waar. Ik hoef niet te kiezen tussen jou en mij.
Het is okay als ik in verbinding ben met mezelf en ik kan van daaruit ook in verbinding zijn met de ander. Iets wat ik in velen relaties anders ervaren heb. Of ik ben op mezelf, zorg goed voor mezelf en mijn eigen behoefden of ik ben er voor de ander en raak mezelf kwijt. Herkenbaar? Nou ik mag je vertellen er is ook een ander ervaring nu in mijn lijf. Door een sessie met een simpele oogoefening uit te voeren. En ik was verbijsterd over mijn verbazing dat het er allebei kon en mocht zijn.

Geïnspireerd ook vanochtend om dit met jullie te delen en bij te willen dragen aan een ander ervaring. Want juist het ervaren breekt door alle overtuigingen heen die een beschermfunctie hadden om je staande te houden in een omgeving en met bepaald ervaringen die je mee maakte in je ontwikkeling. Je mag ze dankbaar omarmen ook zij hebben je gediend. Alleen op gegeven moment merk je dat je er moe van wordt en dat ze je ook niet meer dienen. Echter meer isoleren van wat je eigenlijk echt wilt en iedereen volgens mij wil. Connectie – Verbinding met jezelf en met de ander. En en allebei dan.

Herken je het? Wil je er meer over ervaren? Wees welkom om het eens te ervaren in een sessie in mijn praktijk. Want we kunnen het nog lang erover hebben. Mijn ervaring is dat juist het zelf ervaren de meeste transformatie met zich mee brengt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Scroll naar boven