Transformatieve Yoga

Wat is dat dan? Hoor ik mensen regelmatig vragen. En ja wat is het eigenlijk. Hoe verwoord je dan een ervaring. Het is een rustige manier van yoga zeg ik dikwijls, je kunt het vergelijken met Yin Yoga (het bekende zusje). En alsnog gaat het zoveel dieper. Want Ik doe maar een paar houdingen per les. En dat heeft effect. Namelijk dat je uitgenodigd bent, dat het dieper gaat werken.

Hoe vaak is het toch dat we in de doe modus zitten in ons volle leven. En de tijd en ruimte om eens stil te staan komt in de knel. Ja die ene keer per jaar dan op vakantie, waar je ook weer van alles wilt doen. Of als je echt zo moe bent en dan toch eens vroeg naar bed gaat. We blijven doen en we moeten, eh willen van alles. Dat geeft ons dan ook een voldaan gevoel of niet? Vraag je je soms wel af waar je zo achteraan aan het hollen bent?

Wel de yogamat is een uitnodiging. Om te kijken waar je staat, waar je bent en wat er levendig is in jou. Dat kan nogal confronterend zijn soms en dan, wel dan ook weer niet. En of juist ontspannend. Want het is ook een uitnodiging om te kijken naar wat er is. En dan mag er uiteindelijk alles zijn waar je net nog zo hard aan het weghollen van was en of wat je juist niet wou zien. En dat, ja dat geeft ook ontspanning en is een uitnodiging om te oefenen voor in het echte leven. Want uiteindelijk creëren we het allemaal toch zelf het leven met onze gedachtes.

Transformatieve Yoga is dan ook een uitnodiging om te kijken na jouw gedachtes. Zijn het gedachtes uit angst of uit liefde? Uiteindelijk is er maar angst of liefde. Tekort of overvloed.

 

Wil je ervaren wat Transformatieve Yoga voor jou kan betekenen, kom eens vrijblijvend langs tijdens een van mijn yogalessen. Rooster onder: www.deyogaruimte.nl/lesrooster

 

En voor verdere inspiratie: Onze grondlegster Ganga Hoogendorp heeft het in een mooi boek samengevat.
Meer kun je daarover lezen natuurlijk in het boek zelf, op Ganga’s Site: www.transformativeyoga.tumblr.com
of in deze recentie erover bijvoorbeeld :
www.spiritualiteit.blog.nl/algemeen/2015/02/25/boekrecensie-transformatieve-yoga-ganga-hogendoorn

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

1 reactie op Transformatieve Yoga

  1. Cees zuiderwijk schreef:

    Erg leuk stuk om te lezen!
    Groet Cees

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.